Kaj je počela prejšnja vlada? Očitno nič.

Član Evropskega računskega sodišča Samo Jereb: “Slovenija lani ni porabila nobenih sredstev iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov. Če pogledamo skupno porabo, je Slovenija ob koncu leta 2017 med najslabšimi petimi državami članicami glede črpanja vseh evropskih sredstev.”

Velika sramota vlade SMC, DeSUS in SD. V času svoje vlade niso izkoristili evropskih miljard, ki čakajo na črpanje ampak so se raje posvetili izplačevanju dnevnic. Ko so obiskovali slovenske regije, kar so počeli v službenem času, odpeljali so jih službeni šoferji, v najboljših hotelih so spali na stroške davkoplačevalcev, ljudje so jih gostili. Oni pa so si denimo za pot v Pomurje izplačali – dnevnice.

Koliko denarja so si izplačali

Največ neobdavčenih bombončkov ob plači in ostalih bonitetah je pobral predsednik SD Dejan Židan, predsednik DeSUS Karl Erjavec je prišel do skoraj štirih dodatnih tisočakov tako, da si je izplačeval celo po 3,52 evra regresa za prehrano ko je šel v Zreče, odstopljeni predsednik vlade in predsednik SMC Miro Cerar pa je postrgal do zadnjega centa, kjer je le lahko.

Komentiraj