Aleksandra Pivec je pospravila Karla Erjavca

Zdaj že nekdanji predsednik DeSUSa Karl Erjavec je v kampanji pred volitvami 2008 upokojencem obljubil 1000 evrov pokojnine. Čeprav je bil ves ta čas Karel Erjavec z svojim DeSUSom del vseh vlad in on minister, obljube seveda ni izpolnil.

Ne samo, da obljube o 1000 evrih pokojnine ni bila izpolnjena, status upokojencem se je v vseh teh letih občutno poslabšal. 1000 evrov, ali več pokojnine na mesec, dobi le 54.258 upokojencev ali 14,48 odstotka brez uživalcev sorazmernih delov pokojnin in delnih pokojnin. Manj kot 1000 evrov pa 320.405 upokojencev, ali 85,52 odstotka. Od tega manj kot 500 evrov 57.898 oz. 15,45 odstotka.

Kako pa se godi Karlu ?

Čeprav je v vseh teh letih opravljal funkcijo ministra, kjer plača ni ravno nizka pa je ves ta čas zraven prejemal še plačo za delo predsednika stranke DeSUS v višini 1000 evrov. Ja toliko, kot je upokojencem obljubil pokojnine.

Po sobotnem prepričljivem porazu, ko ga je Andreja Pivec prepričljivo premagala nakazuje na nezadovoljstvo članstva. Ta poraz je Erjavca tako močno prizadel, da je napovedal umik tudi iz javnega življenja. Čeprav je bil Erjavec pravi mojster preživetja, ki je preživel veliko afer pri katerih je bil vpleten v svojih dolgih letih ministrovanja, pa mu je na koncu zaradi nezadovoljstva upokojencev v lastni stranki odklenkalo. Pristal je na smetišču politične zgodovine.

Komentiraj

Add Comment